vineri, 24 aprilie 2015

Incepem sa ne gandim la lucruri putin mai complexe!

''Ceea ce am invatat in ultimii douazeci de ani este ca sunt judecatorul si juratul propriilor mele limite. Iar cand privesc spre orizontul urmatorilor douazeci de ani, nu zaresc ... nici o limita. Cu o astfel de cunoastere, am devenit atat de mtura, pe cat pot fi; varsta s-a oprit aici si abia de-acum pot sa cresc cu folos.'' - Gloria Naylor

Crestem acum putin gradul de dificultate al lucrurilor pe care incepem sa le realizam si ne gandim la o bluza de vara sau chiar la o rochie diafana!


Ambele sunt tricotate intr-un fir. Bluza din 50% lana + 50% acrylic NM 28/2, iar rochia din lana 100% NM 28/2. Bluza de vara este tip raglan, cu un model floral la baza realizat cu o cartela perforata din dotarea masinii. Am tricotat-o larguta si se potriveste pentru mai multe persoane cu dimensiuni diferite ale bustului. Cantareste 140 g. Timpul de lucru a fost de aproximativ 7,5 h.


Amplitudinea rochiei am realizat-o prin tehnica randului scurt ce se gaseste explicata in manualul oricarei masini. Am tricotat prima data clinii (prin tehnica amintita - dintr-o singura bucata) apoi am pus jumatate din ochiurile din talie pe acele masinii de tricotat si am lucrat in continuare prima data spatele, apoi am pus pe ace si ochiurile corespunzatoare celeilalte jumatati si am tricotat fata. Apoi am tricotat manecile, am imbinat pe kett umerii si apoi manecile. Pentru a da rochiei o amplitudine si mai mare, la final am tricotat o bucata foarte lunga pe care am aplicat-o tot pe kett la partea de jos. Gulerul este un tubular ingust. La coasere am pus firul in doua pentru rezistenta dar si pentru elasticitate. In talie am facut un cordon din trei fasii de tricot impletite intre ele si un trandafiras realizat tot din trei bucati de tricot, pentru cele trei culori imbinate. Rochia este lunga (122 cm masurata pe suprafata plana). Cand sunt deschisi, clinii formeaza un cerc. Rochia cantareste 410 g. Timpul de lucru complet este de aproximativ 22 h.

Ambele produse le-am spalat manual, le-am pus sa se scurga, apoi le-am uscat pe suprafata plana. La final le-am calcat cu abur, atingand doar foarte, foarte usor tricotul cu talpa fierului de calcat. Am avut grija sa nu presez pe cusaturi pentru ca tricotul sa nu capete luciu.

Un comentariu: