vineri, 28 ianuarie 2011

Patent "Picot"

"Pasii necesari pentru rezolvarea unei probleme sunt:
1. Accepta ca ai o problema;
2. Descrie problema;
3. Stabileste solutia si incepe sa actionezi corespunzator;
4. Nu mai vorbi niciodata despre problema ci numai despre solutie." - Principii pentru o viata dinamica, Skip Ross

Acum vom invata un nou model de patent. Patentul "Picot".
A) In video-ul de mai jos urmarim prima varianta:
Dupa ce ai tricotat cateva randuri suplimentare pe toate acele, tricotezi un rand despartitor. Iti recomand sa incepi pe un numar impar de ace.
Introduci in lucru firul pe care ti-l doresti si tricotezi in continuare cateva randuri. De exemplu 10 randuri.
Apoi, cu instrumentul de transfer, transferi ochiurile in raport 1x1 pe acele alaturate.
Daca ai o masina cu o sanie suplimentara pentru ajur, poti utiliza aceasta sanie sa-ti faca automat transferul. Cu siguranta in manualul tau exista instructiunile de setare a saniei pentru transfer 1x1.

Dupa ce ai termiant de transferat toate ochiurile, tricotexi in continuare tot 10 randuri. Daca vei avea un numar diferit de randuri iti va iesi un patent bombat spre spate sau spre fata in functie de cum ai tricotat un numar mai mare sau mai mic de randuri.

Apoi ridici pe ace toate ochiurile de langa randul despartitor, pornind de la primul ac din dreapta.

B) O alta varianta de patent "Picot":
La aceasta varianta tricotezi cateva randuri suplimentare pe acele alese in raport 1x1. Iti recomand sa introduci in lucru un numar impar de ace.
Tricotezi un rand despartitor cu firul din viscoza sau PES.

Introduci in lucru firul pe care il doresti si setezi desimea potrivita. Sa presupunem ca ai setat desimea 5. Tricotezi 6 randuri.

Introduci in lucru toate acele, modifici desimea cu o diviziune in plus, pentru exemplul nostru va fi 6 si tricotezi 9 randuri.

Apoi ridici pe ace ochiurile de langa firul despartitor, primul ochi punandu-l pe al doilea ac, apoi ochiul urmator pe al 4-lea ac si asa mai departe, in raport 1x1.

Tricotezi apoi cateva randuri si scoti tricotul de pe masina. Scoti firul despartitor si vor cadea randurile suplimentare.

Diferenta dintre aceasta varianta si prima este aceea ca este mai strnsa. Vei avea de exemplu o manseta mai elastica ce va imbraca bine incheietura mainii sau va sta strans pe talie. Prima varianta este mai larga, pentru situatia in care doresti un pulover cu o maneca mai larga sau sa vina drept la partea de jos a taliei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu