duminică, 5 aprilie 2015

A tricota in joaca (a ne stimula increderea in noi insine)

''Oamenii trebuie sa inceapa sa constientizeze capacitatile pe care creatorul le-a pus in ei pentru a le cultiva, a le pune in valoare, fiindca neglijandu-le, este ca si cum le-ar lasa sa se dezvolte intr-o stare de salbaticie ce le va aduce mari prejudicii.'' O M Aivanhov



Uneori avem nevoie sa ne stimulam increderea in noi insine, iar acest lucru il putem face in joaca. Luam niste fire care credem ca le putem sacrifica si cartelele din dotarea masinii, apoi incepem sa tricotam ceva la intamplare. Combinand mai multe cartele putem realiza combinatii ingenioase de modele. De asemenea, observam ca la un moment dat tricotam dungi verticale si ne dam seama ca am uitat sa pornim cartela. Sau cu o cartela ce realizeaza model tuck, noi setam masina pe model norvegian si rezulta un model fantastic! A Gresi inseamna de fapt a Crea!

Pentru ca am uitat sa ne jucam si credem ca nu mai avem timp pentru asa ceva, sau suntem prea maturi ca sa ne mai permitem un asemenea lux, de fapt ne luam singuri sansa de a evolua.

Cum ar fi sa punem undeva intr-un coltisor, un panou pe care sa prindem esantioanele noastre realizate in joaca, iar din cand in cand sa ''evaluam in mod serios'' cum am evoluat in flexibilitatea noastra de a lucra cu masina de tricotat, precum si cresterea gradului nostru de creativitate? 

Cum ar fi sa nu ne mai fie teama de a incepe ceva si de a manui masina noastra? De multe ori am auzit: ''Am modele, am tot ce-mi trebuie, dar nu am indemanare''! Aceasta se poate capata chiar asa - in joaca, dandu-ne sansa sa invatam cate putin in fiecare zi, dar pornind de la lucruri foarte simple! Sa facem la inceput doar o bucata de tricot! Apoi ne vom gandi la un produs adevarat! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu