joi, 27 ianuarie 2011

Bordura simpla (tubulara) realizata pe masina principala

"Intotdeauna sa stii in inima ta ca esti mai puternic decat orice ti s-ar intampla." - Dan Zadra


In imaginea de sus este bordura simpla, tubulara, iar in video-ul de mai jos este o modalitate de realizare a acestui model de bordura:
Tricotezi pentru inceput cateva randuri (le poti face chiar dintr-un fir pe care nu doresti sa-l refolosesti - putem sa le numim randuri suplimentare). Avand sania in partea dreapta, setezi pe cadranul de desime un numar mai mare (8 sau 9 pentru a face un rand mai rar), scoti firul din conducatorul de fir si introduci firul despartitor (pe care il ai in dotarea masinii - acesta fiind alunecos, din poliester sau viscoza ca sa fie usor de tras la final). Deplasand sania de la dreapta la stanga, tricotezi randul despartitor.

Acum introduci in conducatorul de fir, culoarea pe care doresti sa o tricotezi in continuare. Capatul firului il infasori in jurul clemei de prindere a masinii in partea stanga. Setezi desimea la diviziunea potrivita pentru firul pe care il lucrezi.

Daca doresti ca bordura sa fie de 3 cm, atunci tricotezi un numar dublu de randuri. Dupa ce ai tricotat numarul dorit de randuri, scoti pieptenele de tractiune, iar cu instrumentul de transfer prinzi firul de langa primul ochi format de firul despartitor si il pui pe primul ac din stanga. Continui sa pui pe ace toate flancurile dintre ochiurile firului despartitor.

Acum poti scoate usor firul despartitor, tragandu-l in prelungirea fonturii si avand grija sa nu iasa ochiurile de pe ace sau, cum ai vazut in video, poti continua sa faci cateva randuri si tragi firul despartitor la final. Pentru a avea o buna tragere a tricotului, iar ochiurile sa fie bine intinse in timpul tricotarii, iti recomand sa agati pieptenele de tractiune de bordura pana cand scoti tricotul de pe masina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu