"Si nu trebuie sa ne fie teama chiar daca lumea sare in aer si muntii se prabusesc in mare."
"Dumnezeu nu ne-a dat teama, ci puterea si iubirea si o minte sanatoasa."
Versete din Biblie
In continuare vom invata tehnica de realizare a inclinarii umarului si in acest sens iti propun sa urmaresti un scurt video:
A) Pentru a te obisnui cu modalitatea de realizare, poti incerca pentru un singur umar. Astfel, poti tricota pentru inceput cateva randuri pe 20 de ace (de exemplu). Apoi, in functie de instructiunile din manualul tau referitoare la tricotarea partiala, vei seta pe sanie aceasta optiune. Pentru masina Brother pe care ai vazut-o in video, setarea este ca butonul ce se afla in partea stanga a saniei se aduce din pozitia N in pozitia H. Aceasta inseamna ca acele pe care le vei aduce in pozitia superioara E (sau D pentru alte marci de masini) nu vor fi luate in lucru de sanie atunci cand vor trece prin dreptul lor. Ochiurile vor ramane suspendate pe ace.
Pentru a se evita formarea de orificii in zona in care ochiurile raman suspendate pe ace, inainte de a tricota de la dreapta la stanga, se aduce in pozitia superioara E cate un ac, astfel firul va ramane sub acest ac.
Pentru a da inclinarea umarului, se aduc in pozitie superioara succesiv cate 3 ace, atunci cand deplasezi sania de la stanga la dreapta.
La final vei incheia tricotul (umarul) asa cum am invatat intr-o postare anterioara sau faci cateva randuri suplimentare ca in video (fara sa uiti sa desetezi optiunea de tricotare partiala, astfel incat sa fie luate in lucru toate acele) iar apoi vei incheia aceasta parte de umar (sa spunem ca ar fi umarul de la fata) cu cel de la spate. Astfel, vei pune pe ace ochiurile celor doi umeri si ii vei coase impreuna, sau poti sa-i cosi unul de celalalt imitand ochiul de tricot, sau utilizezi un triplock daca preferi aceasta varianta mai rapida.
B) Daca nu-ti este convenabil sa aduci in pozitia superioara la o deplasare a saniei un ac, iar la cealalta trei ace, poti utiliza varianta de mai jos:
Vei seta sania pentru tricotarea partiala, apoi vei aduce in pozitia superioara de la inceput 4 ace la deplasarea de la stanga la dreapta, firul trecandu-l pe sub acul 4 inainte de a deplasa sania de la dreapta la stanga, in acest fel evitand formarea de orificii in zona de sustinere a ochiurilor pe ace.
Pentru a realiza inclinarea celuilalt umar, se realizeaza totul simetric. Vei aduce in pozitie superioara acele din cealalta parte si vei schimba sensurile de deplasare a saniei. Setarea de tricotare partiala este aceeasi.
Pentru incheierea umarului mai jos poti vedea metoda de inchidere a umarului pe masina de tricotat. Dupa ce ai terminat fata si spatele, urmeaza imbinarea umerilor. Asezi cele doua detalii (adica fata si spatele) fata in fata, apoi pui ochiurile pe ace asa cum vei vedea in cele doua filmulete. In varianta A realizezi randul de incheiere cu cadranul de desime dat spre maxim, adica foarte rar, iar in varianta B doar cu putin mai rar decat ai tricotat fata si spatele. Apoi vei trage ochiurile unele prin celelalte formand lantisorul de incheiere. Diferenta dintre cele doua variante este doar aceea ca in prima varianta vei avea un umar foarte elastic, iar in cea de-a doua un umar ce pare intarit, care nu se va lasa atunci cand vei imbraca puloverul. In functie de genul de pulover sau rochie ce doresti sa realizezi, vei alege si metoda de incheiere a umarului.
A)
B)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu