marți, 1 februarie 2011

Inchiderea tricotului

"Nimeni nu-mi poate face rau in afara de mine insumi. Raul de care sufar il port cu mine si nu sunt niciodata o victima a altcuiva ci a propriilor mele greseli." - Sfantul Bernard

Astazi vom invata cateva modalitati de inchidere a tricotului.

A) Vom urmari un scurt video despre incheierea tip lantisor:
Dupa ce ai terminat de tricotat numarul de randuri dorit, aduci toate acele in pozitia superioara D sau E (in functie de tipul masinii tale). Sania a ramas in partea dreapta a masinii. Poti scoate acum  firul din conducatorul de fir.
Iei instrumentul de formare a ochiurilor pe care il ai in cutia cu accesorii si il introduci prin primul ochi din partea in care a ramas firul si asa cum ai vazut in video formezi un ochi de lantisor, in acelasi timp aducand firul pe dupa dintele pieptenelui fix (sau dupa platina, asa cum ii spunem in termeni tehnici), pentru a forma un lantisor lejer.
Acum continui sa formezi un lantisor trecand prin fiecare ochi de tricot.
La final rezulta un lantisor elastic.

B) Incheierea cu acul de cusut:
Este o cusatura de incheiere foarte elastica.
Cand firul a ramas in partea dreapta, il scoti din conducatorul de fir. Pentru a avea lungimea corecta de fir poti masura doua latimi si jumatate fata de latimea tricotului ramas pe ace. Tai firul masurat, iar capatul il introduci in acul de cusut. Apoi introduci acul in ochiul al doilea si in primul, apoi in al treilea si al doilea si asa mai departe, pana la final.

C) Sau, daca doresti sa te ridici de la masina si sa stai intr-o pozitie mai confortabila, in fotoliu, de exemplu, iar cu un ochi sa privesti emisiunea preferata la televizor, poti face cateva randuri suplimentare dintr-un fir pe care nu-l mai utilizezi, apoi cosi in aceeasi maniera ochiurile, dar tu stand intr-o pozitie relaxata. La final desiri randurile suplimentare:

D) Incheierea ochi prin ochi:
Dupa ce ai terminat de tricotat numarul de randuri dorit, iar sania a ramas in partea dreapta, tricotezi un rand foarte rar, aducand cadranul de desime la 9 sau chiar la 10. Dupa ce ai tricotat acest rand, aduci toate acele in pozitia superioara D sau E, astfel incat ochiurile sa se aseze in spatele limbilor acelor. Iei primul ochi din dreapta pe instrumentul de formare al ochiurilor, apoi al doilea ochi il tragi prin primul pe masura ce-l tragi de pe acul de tricotat (sau impingand cu mana stanga acul inapoi in fontura). Continui astfel pana la final.
Vei avea un rand de incheiere foarte frumos si elegant, dar nu la fel de elastic cum sunt variantele anterioare.

E) Sau, daca iti place foarte mult sa corosetezi, poti chiar sa tricotezi fata si spatele, apoi sa le pui dos la dos (dupa ce anterior ai facut cateva randuri suplimentare, si sa le inchei impreuna, facand o margine foarte draguta:

F) Modalitatea de incheiere prin transferul ochiurilor, sub forma de lantisor:
Modalitatea aceasta de incheiere poti sa o folosesti sub brat, deoarece este o margine mai rigida (mai stabila).

G) Modalitatea prin transferul ochiurilor, dar sub forma de orificii:
Aici, nu ai nevoie sa faci doua mutari de transfer. Faci un singur transfer si iti va rezulta o margine cu orificii. Este nevoie sa-ti reglezi lungimea lantisorului pentru a nu rezulta o margine foarte stransa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu