miercuri, 2 martie 2011

Coaserea ochiurilor de tricot

"Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa.
Si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalalt."

Pentru a avea o cusatura invizibila pe linia umerilor sau pentru a incheia caciulita din articolul anterior avem nevoie sa invatam cum imitam ochiul de tricot cu ajutorul acului de cusut. In materialul video de mai jos poti urmari aceasta modalitate de coasere.
Exista modalitatea de coasere pe dosul tricotului sau pe fata tricotului. Tu vei alege varianta care ti se pare mai simplu de realizat.
In video ai urmarit la inceput coaserea pe dosul tricotului. Daca imi dai voie sa fiu putin poetica, voi face  comparatia ca ochiul de tricot are forma unei inimi. Partea superioara a inimii trece prin alte doua inimi alaturate, iar partea inferioara trece prin centrul uneia singure. Pentru a urmari mai usor linia de coasere, poti sa indoi spre fata tricotului randurile suplimentare. Pui cele doua bucati de tricot cap in cap, iar astfel te-ai pregatit sa unesti partile superioare ale "inimilor" celor doua detalii. Apoi treci acul de cusut in care ai introdus un fir de tricot prin centrul primului ochi al primei bucati, de sus in jos si prin primul ochi al celeilalte bucati de jos in sus. Acum, aceasta "inima" o unesti cu 'inima" alaturata, introducand acul de sus in jos. Apoi, unesti cu primul ochi al primei bucati, introducand acul de jos in sus exact acolo unde ai introdus prima data acul, in primul ochi. Astfel ai format primul ochi de legatura intre cele doua detalii.

Acum unesti ochiul unde a ramas firul (al primului detaliu) cu ochiul alaturat (al doilea ochi), introducand acul in centrul lui, de sus in jos. Apoi unesti cu al doilea ochi al celui de-al doilea detaliu, introducand acul de jos in sus in cel de-al doilea ochi, exact langa firul de coasere. Continui astfel pana la final. Este foarte important ca cele doua detalii pe care le cosi sa aiba numar egal de ochiuri. Altfel nu le poti uni prin aceasta modalitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu