vineri, 22 iulie 2011

Tricotarea torsadelor

"Cine sunt eu de fapt? Prin cunoasterea eului ca un suflet, voi reusi sa gasesc locul meu adevarat in lume. (Re)cunoscandu-ne pe noi insine ca o entitate spirituala, ne vom gasi in viata pacea interioara si implinirea."
Torsada reprezinta acel model realizat prin incrucisarea ochiurilor. In acest articol va prezint modalitatea de realizare a unei torsade pe 6 ochiuri. Este bine ca tricotul sa-l realizam ceva mai rar astfel incat sa putem lungi ochiurile,iar la incrucisarea lor sa nu se rupa. La tricotarea primului rand dupa incrucisarea ochiurilor vom tricota cu viteza foarte redusa pentru a nu rupe ochiurile. Ele vor fi deja foarte tensionate.

La inceput stabilim in ce zone dorim sa realizam torsadele si daca dorim sa fie mai dese sau mai rare, adica la 4, la 6, la 8 etc, randuri. Dupa ce am tricotat patentul si transferam toate ochiurile pe fontura principala, vom tricota prima data randurile raportului (4, 6 sau 8) si apoi vom forma torsada. De asemenea, pentru a avea un aspect placut le vom contura, adica de fiecare parte a torsadei vom desira ochiurile si le vom reforma pe masina pe partea dinspre noi. Astfel primul pas va fi scoaterea de pe ace a ochiurilor pe care le vom desira ulterior.

Urmatorul pas va fi sa luam cele doua instrumente de transfer cu trei orificii si sa punem cele doua grupe de cate trei ochiuri pe ele prin scoaterea de pe acele masinii.

Vom transfera apoi primul grup de ochiuri. Daca ne este greu sa tinem in mana ambele instrumente si de asemenea sa nu ne scape ochiurile de pe ele, putem sa deplasam grupul de trei ochiuri din dreapta spre dreapta si sa-l agatam in carligele acelor.
Apoi vom scoate instrumentul de transfer din carligele acelor unde l-am lasat in repaus si vom transfera ochiurile pe celelalte trei ace din stanga.
Este bine sa respectam de la inceput pana la sfarsit ordinea de formare a torsadei pentru ca acestea sa aiba un aspect uniform pe intregul pulover. Daca am transferat prima data ochiurile din stanga pe acele din dreapta, vom proceda in continuare la fel. Vom putea schimba ordinea de incrucisare in clipa in care dorim sa realizam modele de torsade cu sensuri diferite.

Apoi vom desira randurile de pe marginea torsadelor pana in punctul in care am inceput realizarea lor, pentru a le putea contura. Pentru aceasta vom proceda astfel:

Cu instrumentul de formare a ochiurilor reformam ochiurile ca in imaginea de mai sus.

Dupa ce am terminat de reformat ochiurile pana sus, prindem ultimul ochi in carligul acului masinii.
La final va arata ca in imaginea de mai jos si desigur pe fata tricotului, dupa ce am terminat tricotarea, ca in imaginea initiala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu