joi, 27 ianuarie 2011

Inceputul nedesirabil

"Visurile sunt atat de mari incat putem sa crestem in ele." - Josie Bissett
Natura ne inspira intotdeauna, asa ca si astazi incep articolul cu o imagine careia ii putem adauga o muzica cu sunete din natura, ciripit de pasarele si zgomutul linistitor al unui rau de munte. Sa lasam muzica sa patrunda in sufletul nostru si sa ne linisteasca mintea. Astfel, vom avea starea de spirit necesara pentru a invata orice.

Astazi vom invata inceputul nedesirabil al tricotului. Vom urmari mai intai un video despre acest lucru, iar mai jos voi da cateva detalii.


A) O varianta de inceput nedesirabil este sa se infasoare usor firul in jurul acelor. Pentru aceasta, aduci acele in pozitia superioara (D sau E), sania fiind in partea dreapta. La capatul firului formezi manual un ochi si il introduci pe primul ac din stanga. Apoi, usor, fara a tensiona firul (sa nu fie foarte strans in jurul acelor), infasori firul in jurul fiecarui ac.

Cand ai terminat, introduci firul in conducatorul de pe sanie si agati pieptenele de tractiune de firul depus pe ace. Capatul din dreapta al firului trebuie sa ramana deasupra pieptenelui.

Apoi deplasezi usor sania de la dreapta la stanga si apoi continui tricotarea cu o viteza potrivita. Iti reamintesc sa lasi sania sa depaseasca cu 2-3 cm ultimul ac aflat in lucru in ambele parti.

Daca dupa ce ai facut cateva randuri scoti firul din conducator si deplasezi sania de-a lungul acelor aflate in lucru, tricotul va cadea de pe ace. Partea superioara a tricotului se desira deoarece ochiurile nu sunt incheiate. Dupa ce scoti pieptenele de tractiune, vei observa ca inceputul tricotului este un inceput frumos, nedesirabil.

B) O alta varianta de tricot nedesirabil, poti sa urmaresti mai intai intr-un alt scurt video:
Acum, introduci in lucru acele selectate 1x1 cu ajutorul instrumentului de impingere a acelor. Recomandarea mea este sa folosesti din nou simetria fata de pozitia 0 a masinii, adica ridici in pozitia B mai intai acele din partea dreapta a centrului, incepand cu primul ac de langa 0 si apoi le ridici si pe cele din stanga, pornind de la al doilea ac fata de 0.

Pornind cu sania, ca de obicei, din partea dreapta, tii cu mana stanga capatul firului pana cand este prins de primele ace si deplasezi sania spre stanga. Agati pieptenele de tractiune de firul depus pe ace.

Acum ridici in pozitie de lucru (B) si celelalte ace si deplasezi sania de la stanga la dreapta. Apoi continui tricotarea.

Dupa ce scoti tricotul de pe masina, vei avea un alt gen de inceput nedesirabil.

C) Inceput nedesirabil lantisor:

La acest tip de inceput, aduci acele in pozitia superioara D sau E, iar cu ajutorul crosetei sau al instrumentului de formare al ochiurilor, formezi pe ace un lantisor, incepand din partea stanga. Ultimul ochi al lantisorului il introduci pe acul din dreapta. Capatul firului se introduce in conducatorul de fir si deplasezi sania de la dreapta la stanga. Abia acum agati pieptenele de tractiune de lantisorul format la inceput. Continui tricotarea.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu