vineri, 24 iunie 2011

Desen cu depunere de fir

"Cele mai bune si mai frumoase lucruri din viata nu pot fi vazute, nici atinse, doar simtite in inima." Hellen KellerDaca ramanem fara imaginatie, timpul ne preseaza si totusi dorim sa facem o bluzita deosebita, putem sa facem patentul, apoi transferam toate ochiurile pe fontura principala (superioara), coboram fontura inferioara, aducem acele in lucru in pozitia E sau D (pozitia superioara, in functie de tipul de masina) si intr-un raport pe care ni-l imaginam pe loc, putem infasura in jurul acelor un fir dintr-o culoare diferita, un fir care sa dea efect. Putem face o margine la baza puloverului sau a manecii sau in diverse alte locuri.

In esantionul din imaginea de mai sus eu m-am jucat putin cu imaginatia si cu firele si mi-au iesit cateva combinatii. In diagrama de mai jos sunt exemplificate cateva modalitati de infasurare a firelor.


Sau poate este mai exemplificativa imaginea urmatoare:
Putem sa infilam trei fire de culori diferite in ochiurile instrumentului de transfer si apoi le infasuram in jurul acelor de tricotat.

Sau se poate impleti un snur din trei fire groase apoi sa prindem acest snur de ace din loc in loc (in mod simetric sau asimetric, in functie de efectul pe care il dorim).

Dupa ce am terminat de infasurat firul, tricotam cu viteza redusa primul si eventual al doilea rand. Acele vor fi luate in lucru in mod normal. Firul de efect apare in aceasta situatie pe dosul tricotului. Deci vom confectiona puloverul cu aceasta parte ca fata.Franjurile de pe margine le vom prinde in cusatura interioara si apoi le vom scurta atat cat sa nu ne incomodeze, sa fie estetic dar si sa nu avem surprize apoi sa iasa din cusatura si sa se destrame.

2 comentarii:

  1. Foarte fain modelul. Multumim si bine ai revenit! Ai fost in vacanta?

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult, Cristina!
    Nu am fost plecata, dar am avut foarte mult de lucru. Am primit noi masini si dispozitive de tricotat pentru care am tradus si am redactat toate manualele.

    RăspundețiȘtergere