vineri, 28 ianuarie 2011

Patent 2x1 pe masina principala

"Ne nastem doar cu doua temeri: teama de zgomote puternice si teama de a cadea. Toate celelalte temeri sunt invatate pe parcursul vietii si in special in copilarie, cand mintea noastra absoarbe ca un burete tot, fara a putea discerne."
"Nu a invatat lectia vietii cel care nu-si invinge teama in fiecare zi." - Emerson

Mai intai urmarim un scurt video cu acest tip de patent (bordura):
Dupa ce ai ales pe fontura acele in raport 2x1 (doua ace in pozitia de lucru B si unul in afara zonei de lucru), tricotezi cateva randuri suplimentare, dintr-un fir pe care nu-l mai folosesti, sau pe care il desiri apoi si il refolosesti tot pentru randuri suplimentare.

Faci un rand despartitor cu firul din viscoza sau poliester (PES) pe care il ai in cutia cu accesorii (setand un numar mai mare pentru desime, respectiv 8 sau 9).

Apoi introduci in conducator firul pe care vrei sa-l folosesti in continuare pentru tricotare, setezi desimea potrivita si tricotezi cateva randuri. Asa cum spuneam in articolul anterior, daca doresti sa ai la final un patent de 3 cm, tricotezi un numar dublu de randuri deoarece patentul este dublat.

Cu instrumentul de impingere al acelor aduci in pozitia de lucru B toate acele, iar cu instrumentul de transfer, primul ochi de langa randul despartitor (asa cum am invatat din articolul anterior) il pui pe al doilea ac aflat in lucru, al doilea ochi il pui pe acul nou introdus in lucru, apoi al treilea ochi il pui pe al 4-lea ac (asta inseamna ca ai sarit un ac), iar al patrulea ochi pe al cincelea ac. Vei continua astfel pana la final, punand ochiurile tot in raport 2x1, dar ridicand ochiuri pe toate acele noi introduse in lucru si pe jumatate din numarul celor pe care ai tricotat anterior.

Acum tricotezi cateva randuri pe toate acele, iar pentru a vedea cum iese acest patent elastic, tai firul si scoti tricotul de pe masina. Poti sa masori latimea patentului si daca nu este la dimensiunea pe care o doresti adaugi sau scoti numarul necesar de randuri, cu conditia sa folosesti apoi aceeasi desime pe care ai utilizat-o si pentru aceasta mostra.

Tragi randul despartitor si vor cadea randurile suplimentare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu