miercuri, 29 iunie 2011

Imbinarea umerilor

"Gandurile negative se repeta necontenit si sunt deosebit de rapide si de puternice. Prin ele sufletul isi pierde echilibrul, stima proprie. Deoarece nu are stima proprie, nu este capabil de iubire si devine singuratic si suspicios. Nu este capabil sa se ofere in mod sincer celorlalti.
Pe de alta parte, gandurile pozitive ne permit sa acumulam forta interioara, sa construim ceva solid."


Umarul il putem tricota drept, sau inclinat. In unul din articolele anterioare am scris despre tricotarea umarului inclinat.
De asemenea putem incheia fiecare umar pe masina si apoi ii putem imbina cu masina de cusut sau putem tricota cateva randuri suplimentare si apoi ii imbinam pe masina de tricotat, asa cum este prezentat in cele doua filmulete de mai jos.

De cele mai multe ori utilizam ca fata partea de tricot dinspre masina de tricotat. Pentru a putea realiza cusatura de imbinare a umarului tricotam randurile suplimentare, ca apoi sa intoarcem tricotul invers. Umerii vor fi imbinati fata la fata. Primul umar il vom repune pe ace cu spatele tricotului spre masina si cu fata spre noi, iar pe cel cu care il imbinam il vom pune invers. Dupa ce am pus toate ochiurile celor doi umeri pe ace, tricotam un rand.

In primul video putem vedea varianta in care dorim sa avem o cusatura foarte elastica (exista modele cu umarul cazut pentru care dorim o cusatura elastica). Atunci micsoram desimea de pe cadran cu 2-3 diviziuni inainte de a tricota randul de imbinare. Apoi cu acul de tricotat sau cu instrumentul de formare a ochiurilor facem o cusatura lantisor pentru incheiere.

In cel de-al doilea video avem varianta unui umar mai ferm, pe care o utilizam de obicei. Pentru aceasta vom micsora desimea doar cu o diviziune (de exemplu daca am tricotat cu desimea 6, vom lucra randul de inchidere cu 7), iar apoi realizam lantisorul de inchidere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu