marți, 25 ianuarie 2011

Inca cateva detalii inainte de a incepe

"Omul ar trebui sa ajunga mai sus, altminteri pentru ce exista raiul?" - Robert Browing

Inainte de a incepe, sa lamurim la ce ne folosesc cele doua fonturi.

Fontura principala, sau masina principala de tricotat foloseste la realizarea tuturor modelelor. Puteti sa va procurati doar aceasta partre a masinii si puteti realiza o multime de modele, fie folosind cartele perforate, fie computerul, daca masina este dotata cu acest instrument de redare al modelelor, fie utilizandu-va creativitatea si realizand propriile modele.

Fontura secundara va ajuta la realizarea patentilor (bordurilor elastice de la baza puloverului si a manecilor), garniturile din jurul gatului, unele modele realizate in structura patent.

Recomandarea mea este ca atunci cand va cumparati o masina de tricotat sa va procurati o masina completa, cu ambele fonturi, deoarece este cu mult mai simplu sa realizati patentii (baza) puloverului si garniturile si tinuta lor este cu mult mai profesionala decat daca le faceti doar pe fontura principala, desirand  si apoi refacand unul la doua siruri de ochiuri sau unul la trei, daca doriti sa faceti patent 1x1 sau 2x1, de exemplu.

Acele au patru pozitii pe fontura. Pe partea laterala a fonturii sunt inscriptionate patru litere. Pozitia A este cea in care acele sunt scoase din lucru (sunt in afara zonei de tricotare). Pozitia B este pozitia de lucru a acelor. Pozitia C este o pozitie intermediara utilizata pentru unele tipuri de ochiuri, iar pozitia suparioara D (pentru marcile Singer si Studio) sau E (pentru marcile Brother, Knitking sau Toyota), este utilizata pentru tricotarea partiala, cand doresti sa tricotezi rascroiala din jurul gatului sau inclinarea umarului.

Foarte important este sa setezi desimea tricotului cu ajutorul cadranului rotativ de pe sania masinii (fonturii) principale). Cifra 0 indica desimea cea mai stransa. Asta inseamna ca ochiurile formate sunt foarte mici. Cifra 8 sau pentru unele masini 9, reprezinta desimea cea mai mica, adica ochiuri foarte mari (tricot foarte rar). Pentru un fir cu grosime medie, este recomandat sa pozitionezi discul de desime la diviziunea 5 sau 6 (in dreptul marcajului, care de obicei este orientat in partea de jos a discului de desime).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu