''Cei care au acordat importanta vietii interioare, gandului, vointei, spiritului, ii depasesc pe ceilalti in stapanirea de sine, in putere, calm si implinire.'' Omraam Mikhael Aivanhov
Daca va plac in aceeasi masura simplitatea si eleganta, unui pulover clasic ii putem adauga o garnitura cu un model ajur foarte simplu si am implinit astfel dorinta noastra.
Garnitura din fotografia de mai sus este un patent 1x1 pe ace alese, dar careia cu un mic artificiu de alegere a acelor am putut sa-i fac un mic ajur.
Astfel, am ales pe fontura superioara in dreapta lui 0 (centrul masinii) acele 2, 4, 6, 8, 10, 12, 13, 15, 17 si 19, iar in stanga lui 0, acele 1, 3, 5, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18 si 20. Am ales cate 2 ace alaturate, in dreapta lui 0 acele 12 si 13, iar in stanga lui 0 acele 5 si 6.
Pe fontura inferioara am ales in dreapta lui 0, acele pare 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, iar in stanga lui 0 acele impare, 1, 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19 si 21. Imaginea (cu reteaua de inceput) arata astfel:
Apoi realizez inceputul perfect (adica cele trei randuri tricotate alternativ pe cele doua fonturi - eu le mai spun randuri tubular), apoi setez saniile pentru tricotarea 1x1 si tricotez 4 randuri. Apoi transfer pe fontura superioara ochiul de pe acul 6 pe acul 5 (in stanga lui 0) si de pe acul 12 pe 13 (in dreapta lui 0). La fiecare patru randuri tricotate fac acest transfer manual.
Fata garniturii va fi cea realizata pe fontura superioara, adica cea din partea opusa noua cum stam in fata masinii. Cand scot garnitura de pe masina si o intorc cu fata spre mine, arata astfel:
La final transfer ochiurile de pe fontura inferioara peste cele de pe fontura superioara, apoi le transfer spre centrul 0 astfel incat sa fie unele langa altele si apoi le incheiat cu acul de cusut. Daca as face transfer obisnuit si as incheia ochiurile in mod obisnuit ar rezulta o terminatie foarte larga si nu ar arata bine la montarea pe pulover. S-ar mai putea realiza terminatia si tricotand cateva randuri suplimentare dintr-o culoare in contrast, iar apoi sa suprapunem ochiurile pe masina de tricotat sau pe kett si apoi sa le incheiem. Putem alege varianta cea mai usoara pentru noi.
La curs ma puteti intreba cum se realizeaza aceasta termiantie si va pot arata practic pe masina.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu