marți, 10 februarie 2015

Colorand cu lumina sufletului

''De-a lungul timpului, sufletul ia culoarea gandului.'' Marc Aureliu


 Sufletul fiecarei persoane rezoneaza cu o anumita culoare. Culorile ne fac sa raspandim lumina, nu doar sa traim in lumina!
Asa cum in pictura conteaza ecoul culorii, si in tricotaje putem colora inspirandu-ne din simfonia propriului nostru suflet.
Maestrul Peter Deunov spunea despre culori:

"Daca priviti lumina soarelui printr-o prisma, veti descoperi infinite bogatii si splendori.
Spiritul culorii rosu este numit Spiritul Vietii. Rosul este legat de viata si de dragoste pentru toate fiintele.
Culoarea portocaliu este Spiritul Sfinteniei. Portocaliul amelioreaza sanatatea si da dorinta de perfectionare.
Culoarea galben-auriu este Spiritul Intelepciunii. Ea indeamna fiintele sa citeasca, sa mediteze, sa reflecteze, sa inteleaga, sa fie rezonabile si prudente.
Culoarea verde este Spiritul Eternitatii si al evolutiei. Ea este deci legata de crestere, de dezvoltare, de bogatie. Spunem ca este culoarea sperantei, pentru ca ii da omului posibilitatea de a evolua.
Culoarea albastru este Spiritul Adevarului. Ea este legata de religie, de pace, de muzica. Albastrul dezvolta simtul muzical. Linisteste sistemul nervos, vindeca plaminii, si actioneaza favorabil asupra ochilor care sunt legati de adevar.
Culoarea indigo este Spiritul Fortei. Este spiritul Regalitatii. Are aproape aceleasi proprietati ca si albastrul.
Violetul este o culoare foarte mistica, foarte subtila, care conduce fiintele spre lumea de dincolo. Este Spiritul Atotputerii Divine si al Iubirii Spirituale : este spiritul de sacrificiu. Violetul este o culoare foarte puternica ce protejeaza omul, il ajuta sa se dedubleze si ii permite sa inteleaga iubirea lui Dumnezeu si celelalte lumi.''