miercuri, 28 ianuarie 2015

Cursuri pentru avansati

''Poti sa ai tot ce vrei daca-ti doresti cu ardoare. Dar sa vrei cu o exuberanta ce erupe prin toti porii si se contopeste cu energia care a creat lumea.'' Shelia Graham

Din 20 Februarie vom incepe cursurile pentru avansati. Acestea sunt destinate persoanelor care detin o masina de tricotat si doresc notiuni noi despre aceasta activitate.

Primul curs va fi destinat modalitatii de confectionare a tricotajelor direct pe masina de tricotat (pentru cei ce detin doar masina de tricotat), dar si pe masina speciala Kett, pentru cei interesati de a face aceasta activitate integral in maniera profesionista.

Vom invata de asemenea sa realizam noi modele de tricot cu ajutorul instrumentelor aflate in dotarea masinilor si care nu se vor gasi pe cartelele perforate.


luni, 26 ianuarie 2015

Un nou curs in cadrul Scolii de Tricotaje

''Muzica este o prelungire a sufletului.'' Omraam Mikhael Aivanhov

Vineri a avut loc un nou curs in cadrul Scolii de Tricotaje. Am impartasit reciproc din propria noastra experienta legata de pasiunea tricotatului cu  cinci doamne minunate! A fost un deosebit privilegiu de a ne cunoaste si de ce nu, de a colabora. Le urez din toata inima mult succes!


marți, 13 ianuarie 2015

Pulover cu garnitura ajurata

''Cei care au acordat importanta vietii interioare, gandului, vointei, spiritului, ii depasesc pe ceilalti in stapanirea de sine, in putere, calm si implinire.'' Omraam Mikhael Aivanhov


Daca va plac in aceeasi masura simplitatea si eleganta, unui pulover clasic ii putem adauga o garnitura cu un model ajur foarte simplu si am implinit astfel dorinta noastra.

Garnitura din fotografia de mai sus este un patent 1x1 pe ace alese, dar careia cu un mic artificiu de alegere a acelor am putut sa-i fac un mic ajur.

Astfel, am ales pe fontura superioara in dreapta lui 0 (centrul masinii) acele 2, 4, 6, 8, 10, 12, 13, 15, 17 si 19, iar in stanga lui 0, acele 1, 3, 5, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18 si 20. Am ales cate 2 ace alaturate, in dreapta lui 0 acele 12 si 13, iar in stanga lui 0 acele 5 si 6.
Pe fontura inferioara am ales in dreapta lui 0, acele pare 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, iar in stanga lui 0 acele impare, 1, 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19 si 21. Imaginea (cu reteaua de inceput) arata astfel:


La inceput am pozitionat fontura inferioara cu platinele intercalate fata de fontura superioara pentru ca acele sa nu se ciocneasca intre ele, adica in pozitia H 5.5. Intre acele 4 si 5 de pe fontura superioara voi avea acul 5 de pe fontura inferioara intre care se va forma zig-zag-ul de inceput. Dar intre acele 13 si 14 din dreapta lui 0 nu voi avea niciun ac de pe fontura inferioara care sa ajute la formarea zig-zag-ului. Astfel, bucla formata intre acele 13 si 14 din dreapta lui 0 o voi lua cu acul de transfer si o voi pune pe acul 14 de pe fontura inferioara. Apoi voi introduce pieptenele de tractiune. Imaginea arata astfel:


Apoi realizez inceputul perfect (adica cele trei randuri tricotate alternativ pe cele doua fonturi - eu le mai spun randuri tubular), apoi setez saniile pentru tricotarea 1x1 si tricotez 4 randuri. Apoi transfer pe fontura superioara ochiul de pe acul 6 pe acul 5 (in stanga lui 0) si de pe acul 12 pe 13 (in dreapta lui 0). La fiecare patru randuri tricotate fac acest transfer manual.



Fata garniturii va fi cea realizata pe fontura superioara, adica cea din partea opusa noua cum stam in fata masinii. Cand scot garnitura de pe masina si o intorc cu fata spre mine, arata astfel:


La final transfer ochiurile de pe fontura inferioara peste cele de pe fontura superioara, apoi le transfer spre centrul 0 astfel incat sa fie unele langa altele si apoi le incheiat cu acul de cusut. Daca as face transfer obisnuit si as incheia ochiurile in mod obisnuit ar rezulta o terminatie foarte larga si nu ar arata bine la montarea pe pulover. S-ar mai putea realiza terminatia si tricotand cateva randuri suplimentare dintr-o culoare in contrast, iar apoi sa suprapunem ochiurile pe masina de tricotat sau pe kett si apoi sa le incheiem. Putem alege varianta cea mai usoara pentru noi.

La curs ma puteti intreba cum se realizeaza aceasta termiantie si va pot arata practic pe masina.